menu sluiten
hero image

Noordereng en Heko (Bennekom/ Ede)

Natural Systems: Circulair Bouwen voor de Toekomst

Natural Systems biedt een revolutionaire manier van bouwen, waarin duurzaamheid en innovatie hand in hand gaan. Dit flexibele bouwsysteem maakt het mogelijk om gestapelde gebouwen op een circulaire manier te realiseren. Door het combineren van geavanceerde techniek en een volledig geïndustrialiseerd productieproces zet Natural Systems een nieuwe standaard in de bouwsector.

Op het terrein van Heko in Ede wordt in 2025 een nieuwe productiehal van maar liefst 12.500 m² geopend. Hier zullen jaarlijks zo'n 2000 houten modules worden geproduceerd, zowel in 3D als 2D. Deze modules vormen de kern van een duurzame maakindustrie, midden in het hart van Regio Foodvalley.

Modulaire houtbouw brengt diverse voordelen met zich mee, zoals lagere kosten, verhoogde efficiëntie en een aanzienlijke vermindering van stikstof en CO2-uitstoot. Bovendien slaan de houten constructies CO2 op in plaats van het uit te stoten. De geoptimaliseerde en digitaal aangestuurde bouwmethoden van Natural Systems zorgen voor een uiterst efficiënte prefab productie, waardoor de werkzaamheden op locatie tot een minimum worden beperkt. Dit leidt tot snellere, duurzamere bouwprocessen met een kleinere ecologische voetafdruk. Ideaal voor projecten in Natura 2000-gebieden, dichtbevolkte stedelijke locaties en voor het uitbreiden van bestaande gebouwen. Natural Systems bewijst dat de toekomst van de bouwsector circulair, flexibel en duurzaam is, met technologie en biobased materialen als de basis voor een betere wereld.

Natural Systems is een innovatie van Noordereng Groep en Heko Spanten. Het eerste showcase project is The Natural Pavilion, het rijkspaviljoen op de Floriade Expo 2022.

Voor meer informatie www.naturalsystems.nl en www.thenaturalpavilion.eu

Sponsors

Logo FOV Logo Rabobank Logo Regio Foodvalley Logo Livinglab Logo Livinglab Logo Livinglab Logo valleibusiness Logo Mauritz Kazerne

Partners

Logo RCT

 

Logo PDR

 

Logo InnoConnect

 

Logo CHE

 

Logo VeluweVallei

Communicatie partner

Logo Van Munster Media