menu sluiten

Innovatieprijs Regio Foodvalley 2022

Op 19 oktober 2022 werd de Innovatieprijs Regio Foodvalley 2022 tijdens een feestelijke avond in “De Basiliek” in Veenendaal uitgereikt aan No Palm Ingrediënts. De publieksprijs ging naar XINTC.
Hieronder leest u meer over de Innovatieprijs Regio Foodvalley 2022 en vindt u een foto-impressie en aftermovie van de feestelijke uitreiking.

Genomineerden
Vijf bedrijven uit Regio Foodvalley (No Palm Ingrediënts uit Wageningen, Sieplo uit Lunteren, Thermoware uit Barneveld, Unbrick uit Ede en XINTC uit Kootwijkerbroek) waren genomineerd voor de Innovatieprijs Regio Foodvalley 2022.

Winnaar
No Palm Ingrediënts ontwikkelt duurzame palmolie-vervangers. Palmolie wordt in 60% van alle supermarktproducten verwerkt en is verantwoordelijk voor enorme ontbossing, uitstoot van CO2 en verlies aan biodiversiteit. No Palm Ingrediënts verwerkt oliën en vetten door zijstromen uit de agrifoodsector te fermenteren (hierbij zorgen bacteriën, schimmels of gisten voor het omzetten van de stoffen in een product) met oliehoudende gisten. Dit proces is eigenlijk te vergelijken met het brouwen van bier, maar dan met oliën en vetten. No Palm Ingrediënts zorgt voor een lokaal en duurzaam alternatief voor palmolie. Zo blijft het tropisch regenwoud bestaan en worden de uitstoot van CO2 en verlies van biodiversiteit verminderd.

Jury
De jury van de Innovatieprijs Regio Foodvalley 2022 bestond uit Arnoud Wilod Versprille, Maya Smits, Maud Hulshof, Martin Ruiter en Henk Kievit.

Prijsuitreiking 19 oktober 2022
Op 19 oktober 2022 vond de feestelijke prijsuitreiking plaats in “De Basiliek” in Veenendaal.

Sponsors

Logo FOV Logo Rabobank Logo Regio Foodvalley Logo Livinglab Logo Livinglab Logo Livinglab Logo valleibusiness Logo Mauritz Kazerne

Partners

Logo RCT

 

Logo PDR

 

Logo InnoConnect

 

Logo CHE

 

Logo VeluweVallei

Communicatie partner

Logo Van Munster Media