menu sluiten
hero image

G. van Beek & Zn. Kalverstalinrichting B.V. (Barneveld)

Calf Clean System en Calf Manager System

De agrarische sector staat voor grote uitdagingen zoals het stikstofprobleem en de mestcrisis. Familiebedrijf G. van Beek en Zn. werkt al 12 jaar aan toekomstgerichte oplossingen voor de kalversector. Innovaties zoals het Calf Clean System en het Calf Manager System verbeteren dierwelzijn, leefomgeving en circulariteit. Deze innovaties kunnen in zowel nieuwe als bestaande stallen worden toegepast en dragen zo bij aan de toekomstbestendigheid van de sector. Met een vermindering van stikstof, methaan en geur van minstens 50%, helpt het bedrijf om nationale en internationale klimaatdoelen te halen. Nederland blijft dankzij deze innovaties wereldwijd een koploper in de kalversector.

Calf Clean System
Het Calf Clean System vermindert de uitstoot van schadelijke stoffen in de kalverhouderij. Kalveren worden gehuisvest op roostervloeren met rubberen TopFloors® en vloerverwarming. Mest en urine vallen door de vloer op een gekoelde V-vormige betonvloer. De urine wordt direct afgevoerd naar een afgesloten opslag, terwijl een schuifsysteem de mest naar een andere ruimte verplaatst. Een sproeisysteem houdt de vloer schoon. Daarnaast zorgt de luchtafzuiging onder de roostervloer voor een schonere stal lucht voor mens en dier. De vroege scheiding van mest en urine en de gekoelde vloer reduceren de uitstoot van broeikasgassen en stikstof aanzienlijk.

Om sturing van de emissies en het stalklimaat mogelijk te maken is het systeem instelbaar, met mogelijkheden voor het aanpassen van de mestschuiven, de ventilatie en het sproeitijden. Bovendien kunnen de gescheiden mestfracties gekoppeld worden aan een mestverwerkingssysteem, wat een circulaire oplossing biedt voor het mestprobleem.

Calf Manager System
Het Calf Manager System optimaliseert de bedrijfsvoering. Het dashboard toont gegevens zoals emissiewaarden (stikstof en methaan) en het stalklimaat. Deze informatie ondersteunt vergunningaanvragen en bevordert een gezonde omgeving voor kalveren. Voeropname en andere belangrijke parameters zoals gezondheid, antibioticagebruik en gedrag worden ook gemonitord, waardoor kalverhouders snel kunnen ingrijpen en het bedrijf beter presteert.

Impact van de Innovatie
Met deze systemen draagt G. van Beek en Zn. bij aan een duurzamere kalverhouderij. Door het verbeteren van dierwelzijn, de bedrijfsvoering en aanpakken van het stikstof- en mestprobleem. Hiermee zijn de innovaties, een circulaire en toekomstbestendige oplossing die nu al inspeelt op de normen van morgen.

Sponsors

Logo FOV Logo Rabobank Logo Regio Foodvalley Logo Livinglab Logo Livinglab Logo Livinglab Logo valleibusiness Logo Mauritz Kazerne

Partners

Logo RCT

 

Logo PDR

 

Logo InnoConnect

 

Logo CHE

 

Logo VeluweVallei

Communicatie partner

Logo Van Munster Media