menu sluiten
hero image

Aeroponics equipment (Ede)

Een grondloos plantengroeisysteem

De missie van aeroponics equipment is om optimaal voedsel te produceren op een natuur inclusieve manier.
 
Hoe gaan ze dat bereiken? Door gebruik te maken van aeroponics. Aeroponics is een grondloos plantengroeisysteem dat een optimale groei omgeving voor planten creëert doordat de wortels van de planten besproeid worden met een mist.
 
Aeroponics equipment heeft deze techniek robuust, schaalbaar en kostenefficiënt gemaakt zodat het ingezet kan worden voor grootschalige landbouw. In combinatie met een biodiverse kruidlaag in de bodem zorgt het voor een optimale groei omgeving voor het gewas en een sterke controleerbaarheid van plagen.
 
Een paar voordelen van dit systeem:
  • Het gaat klimaatverandering tegen doordat de biodiverse kruidlaag niet geoogst wordt stijgt het organische stofgehalte van de bodem en op die manier wordt er koolstof (vanuit CO2) vastgelegd.
  • Het is duurzaam: Omdat al de nutriënten zoals stikstof en fosfaat recirculeren in het systeem, spoelt er niks uit. Daarbij gebruiken de planten veel minder water dan in de grond en kan er op deze manier duizenden liters water per hectare bespaard worden.
  • Het is schaalbaar: De optimale groeicondities die gecreëerd worden, gelden voor alle planten en gewassen. Daarbij is het systeem zo opgebouwd dat het snel op een grote schaal neergezet kan worden.

Sponsors

Logo FOV Logo Rabobank Logo Regio Foodvalley Logo Livinglab Logo Livinglab Logo Livinglab Logo valleibusiness Logo Mauritz Kazerne

Partners

Logo RCT

 

Logo PDR

 

Logo InnoConnect

 

Logo CHE

 

Logo VeluweVallei

Communicatie partner

Logo Van Munster Media