menu sluiten
hero image

OnePlanet Research (Wageningen)

Voor een gezonde leefomgeving is het van belang om emissie van stikstof en fijnstof te reduceren.Onderzoekers en boeren kijken naar mogelijkheden die er in en rondom stallen zijn om dit te bereiken. Om te weten hoe de uitstoot beperkt kan worden zijn actuele bedrijfs- en meetgegevens van belang. Boeren missen momenteel deze informatie.
 
OnePlanet Research Center heeft in opdracht van Regiodeal Foodvalley daarvoor het sensor dataplatform BarnSense ontwikkeld. In een samenwerking met Wageningen University & Research en gemeente Veenendaal.Het veilige en schaalbare dataplatform is bedoeld voor onderzoekers én boeren en geeft onder andere inzicht in stikstofmetingen uit stallen. Dit inzicht biedt de boeren de mogelijkheid en tevens de vrijheid om aanpassingen te maken in hun stal en bedrijfsvoering.
 
Zo werken onderzoekers en boerenbedrijven dankzij het BarnSense dataplatform,in nauwe samenwerking met elkaar,aan een duurzamere toekomst.

 
 

Sponsors

Logo FOV Logo Rabobank Logo Regio Foodvalley Logo Livinglab Logo Livinglab Logo Livinglab Logo valleibusiness Logo Mauritz Kazerne

Partners

Logo RCT

 

Logo PDR

 

Logo InnoConnect

 

Logo CHE

 

Logo VeluweVallei

Communicatie partner

Logo Van Munster Media